Friday, April 03, 2009

bluest light shining.

alles ist schon heller, když už v těch converskách nemám nehty jak rampouchy a zvlášť zpruzující interlull je u konce. snad i šedivo na pop scéně. jestli se za desky jako je merriweather vybírá nějaká daň, tak teď byla jako ta nedávná obamovská na firemní samoodměny. jen bez té retroaktivity. vědět před čtvrt rokem o self-titled debutu kanadských women, no age na trojce by měli vážný potíže. a paninky uvrhnou v pokušení 6.6. ve studiu rubín na malostranským. škoda data, ve stejnou dobu je planet, ale i přes slušně aktuální line-up (klaxons, white lies, peter bjorn and john) budou dva ze tří na pohodě a s velkou pravděpodobností i na szigetu, schválně jestli se zarazíme na stejných třech jménech (a to jich určitě ještě přibude). rock for people naopak láká z českých nejvíc na arctic monkeys a bloc party, ale tohle všechno je myslim už celkem bla-bla-známý. line-up pohody jinak celkem zklamání, zatím. w:lsonic láká nejvíc, i když no steam, kdo kdy kde.

do jistý míry mi jako průser vychází letos i pohled na bilanci dosavadních desek, vzhledem k tomu, kdo všechno vydával. zachraňuje to snad jen bat for lashes, stejná a stejně dobrá jak minule, celkem povedení wavves, phoenix s koutkama od ucha k uchu a jinak možná doves nebo yeah yeah yeahs, silversun pickups jsem ještě nedával. ale nakonec mě pesimismus i při výhledu na konec sezony bez disturbující reprepauzy opravdu nepřepadá.

1 comment:

Filip Tvrdý said...

Nebreč, strame, a pusť si nový Röyksopp, Fever Ray a ten sampler od Frankmusik. Nebo stojí za poslech Dan Deacon, Junior Boys, Cymbals Eat Guitars, samozřejmě vynikající Lily Allen, epíčko Little Boots, Miss Kittin & The Hacker, Moderat a obě ty čerstvé kompilace - myslím "War Child: Heroes" a hlavně "Dark Was the Night" se Sufjanem, určitě nejlepší písničkou tohoto i jakéhokoli jiného roku. To není průser, ale naopak nářez; přičítám tvé zklamání jarní únavě, pádu vlády a stoupající ceně modré agáve na světových trzích.